Zack

Tillbaka

Zack

Författare: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Titel: Zack
Genre: Thriller
ISBN: 9789175790350
Antal sidor: 423
Utgivningsdag: 2014-12-10

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Zack är den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.

Sagt om boken
”Otrolig spänning … Otroligt driv … Bra språk.”
Magnus Utvik, Gomorron Sverige, Svt

”Välskrivet och ohyggligt spännande.”
Carin Gerhardsen

”Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig.”
Lotta Olsson, DN

”Hårdför, hetsig berättelse om utsatta barn, utlämnade unga kvinnor och råa vuxna… En komplex roman… Den håller god position i genren.”
Norrköpings Tidningar

”En bra bok med mycket action. Jag får lite ’Stieg Larsson-vibe’ … ”
Deckarhuset

”Den är helt fantastiskt spännande.”
Tv4 Nyhetsmorgon

”Man kan knappast tänka sig en bättre författarduo. Tänk dig en Beck-film med en modern touch och mycket mer action.”
Nerikes allehanda

”Vilket driv! Vilken spänning! Och så den här anti-hjälten Zack, som absolut går hem hos mig! Gillar inte bara hur Zack beskrivs, utan även de andra. De känns helt klart möjliga! Författarna har lyckats oerhört bra med den här berättelsen. Jag kommer inte att kunna låta bli att läsa nästa bok! … Kortfattat kan jag säga: Zack är en riktigt bra kriminalroman/thriller, som du inte bör missa att läsa!’
Boktokig

Om författaren
Fotograf: Eva Lindblad Ladda ner pressbild
Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Läs mer om författaren

Böcker av författaren