Virgin Merry

Tillbaka

Virgin Merry

Författare: Nisti Stêrk
Titel: Virgin Merry
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-45-5
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2012-01-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Merry är tandläkare på mottagningen Skanan i en av Stockholms förorter.
Vännerna kallar henne Virgin Merry för trots att hon är 32 år, ser bra ut, är rolig och intressant, så är Merry oskuld. För hon tror inte på kärleken och då kan det där med sex lika gärna vara.
Merry trivs bra med singellivet, men alla andra är bekymrade. Hennes vänner, kolleger, patienter, sopgubben och mamma Antonia som själv gått in i en ny tonårsfas och är på ständig jakt efter en svärson.
Och nu kommer tant Malena från Italien för att vara med om Bredhakans (kronprinsessan Victorias) bröllop och pressen på Merry ökar. Det är då han dyker upp på Skanan – tolken Micke …

På mottagningen Skanan händer det något oväntat varje dag. Eftersom Skanan ligger i en mångkulturell förort så uppstår det många absurda, komiska situationer på grund av kulturkrockar. Dit kommer människor med stark tro som måste be före undersökningen och unga tjejer som vill gifta bort Merry med sina släktingar. Där finns tolkar som inte kan tolka, hypokondriska ensamma själar som vill få lite uppmärksamhet och patienter som brister ut i sång för att uttrycka sin glädje eller sorg.
I Merrys liv finns också hennes skönhetsfixerade gaykompis George, den inbillningssjuka väninnan Tara, barndomsvännen Carina som fått trillingar genom inseminering, Merrys italienska mamma som tror hon är tonåring på nytt och tant Malena som kommer till stan för att titta på kronprinsessan Victorias bröllop. Dessutom finns hunden Virgin som ska ge henne endorfiner genom kroppskontakt, men som visar sig ha adhd och får gå till hundpsykolog.
Virgin Merry är en rolig, underhållande och varm roman som lätt kan ses som förortens svar på Bridget Jones.

Sagt om boken
”Nisti Sterk är ingen dussinvara.”
SvT

”Skildringen av interiörerna på den multikulturella mottagningen
är bitvis så sanslöst rolig att jag skrattade högt.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet Söndag

Om författaren
Fotograf: Charlotte Strömwall
Böcker av författaren