Vips så blev det liv

Tillbaka

Vips så blev det liv

Författare: Bob Hansson
Titel: Vips så blev det liv
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-60-6
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2011-07-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

På ett plan till Indien sitter en ung och övergiven Bob Hansson med ett slitet pass med några uppätna sidor. Utan visum. Men med en ivrig tro på att allt kommer att lösa sig ändå. Tänk bara så många människor som var tvungna att mötas och kopulera med varandra för att han skulle bli till! Alla dessa spermier och ägg genom tusentals år som har lett fram till just honom. Och i Indien väntar mycket riktigt hans öde. Hon heter Alak och är allt han kunnat önska sig. Ändå tvivlar han – det borde finnas något mer, något större?
Bobs resa är inte slut. Den har bara börjat. Han blir både förälskad, fängslad och tvingad till tantriskt sex innan han får åka hem igen. Och i Himalaya möter han till sist en man som kommer att förändra hans liv: gurun BabaBaba.

Nästan tjugo år senare sitter Bob i ett litet hus i Småland med fru och barn och tänker tillbaka på sin tid i Indien och sin inre resa, men också på sin familj, på generationerna före honom och den osannolika slumpen att de alla möttes. Samtidigt oroar han sig för sin dotter. Vad kommer att finnas kvar av världen när hon är stor? Kommer hela det mirakel som är livet att gå om intet? Kommer blågrönalgernas hårda arbete vara förgäves?

Vips så blev det liv är en roman om de storslagna tillfälligheter som behövs för att ett liv ska bli till och en hyllning till den underbara värld vi lever i, som i svindlande tempo håller på att gå förlorad. Det är en magisk och livsfylld bok av en av Sveriges mest egensinniga författare, som för fyrtio år sedan föddes på en båt och kom i land i en diskkorg.

Sagt om boken:
”Detta är hans främsta litterära verk.”
Kristianstadsbladet

”Läs och njut!”
Östgöta-Correspondenten

”Hans tajmning är slagrutesäker, hjärtat stort nog för hela mänskligheten. … Men framför allt är det förmågan att betrakta svaghet som styrka som berör. Boken snubblar fram till nirvana. Det är lite som att se Gunnar Papphammar återfödas i lungi och sandaler. Jösses , Amalia. Peace, Bob.”
Dagens Nyheter

Om författaren
Fotograf: Bingo Rimér Ladda ner pressbild
Böcker av författaren