Vilseledd

Tillbaka

Vilseledd

Författare: Linwood Barclay
Titel: Vilseledd
Översättare: Elisabet Fredholm
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-87319-11-2
Antal sidor: 410
Utgivningsdag: 2013-02-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Davids fru Jan försvinner när familjen besöker en nöjespark. Polisen hittar inga spår efter henne, och misstänker att det är David som mördat Jan. I ett försök att rentvå sig själv börjar han göra egna efterforskningar. Men inget av det han hittar stämmer överens med den Jan han känt och älskat i flera år. David tvingas ställa den mycket obehagliga frågan: känner han verkligen personen han är gift med?

Den kanadensiske deckarförfattaren Linwood Barclay är en mästare på att skildra hur vardagen på ett ögonblick kan förvandlas till en mardröm. Hans deckare säljer i miljontals exemplar världen över och har översatts till över 25 språk.

Sagt om boken
”Var har Linwood varit hela mitt liv? Han har skrivit den bästa thriller jag har läst på fem år. Jag kunde bokstavligen talat inte lägga den ifrån mig. ”
Stephen King

”Varning för sträckläsning.”
Expressen

”Äntligen, en fempoängare! /…/ Storyn är träffsäker, vasst skriven och konstigt nog ibland humoristisk i allt elände. Rekommenderas!”
Norran

”En välskriven berättelse med hög spänningsfaktor och med en trovärdig intrig, där personerna och miljöerna är övertygande skildrade.”
BTJ

”När man tror att det värsta har hänt stegrar det ännu ett snäpp. Naglarna är nätt och jämnt i behåll när sista sidan är läst.”
Smålänningen

Om författaren
Fotograf: David Cooper Ladda ner pressbild
Linwood Barclay

Läs mer om författaren

Böcker av författaren