Vildsvinet

Tillbaka

Vildsvinet

Författare: Renzo Aneröd
Titel: Vildsvinet
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-77-2
Antal sidor: 300
Utgivningsdag: 2008-09-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Till Gårdsten i Göteborg kommer en kurdisk familj på flykt från Irak. Barnen bär med sig mardrömmar från krig och förföljelser och storebror Zanko väljer den kriminella vägen för att ta sig fram i det nya landet. Han blir en skräckinjagande och respekterad gängledare som de andra tonåringarna ser upp till.
Dilsa är förälskad men vet att de traditioner familjen burit med sig från hemlandet inte tillåter henne att visa det öppet. Hon kämpar i skuggan av sin bror för att få leva som en vanlig svensk tjej, men tvingas betala ett högt pris.
Zanko oroas av den ständigt ökande våldsspiralen och börjar längta efter ett annat liv. Han finner trygghet i religionen och när hämnden drabbar hans egen familj dras han närmare en grupp islamister som inte tvekar att utnyttja hans svagheter.

Vildsvinet utspelar sig i ett Göteborg där spåren efter Backabranden ständigt finns närvarande och där kriminalitet och laglöshet är det enda alternativet för många. Boken handlar om främlingsfientlighet, hederskultur och religion, men också om mod och livsglädje, om vänskap och kärlek och att allt är möjligt.

”Den ställer alla vanliga föreställningar på spel och är en utmärkt bok”
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

”Renzo Aneröd skriver med underdogpatos snarare än moralism. Han går in i sina gestalter och tolkar drivkrafter och tumult inifrån. Det handlar om människor som genom utanförskap och marginalisering dras in i en svartvit värld av rädsla, hat och grupptryck.”
Aftonbladet

”Renzo Aneröd har skrivit en stark och enkel politisk roman.”
Dagens Nyheter

Om författaren
Renzo Aneröd

Läs mer om författaren

Böcker av författaren