Vattnet i mars

Tillbaka

Vattnet i mars

Författare: Mikael Fant
Titel: Vattnet i mars
ISBN: 978-91-87319-76-1
Antal sidor: 416
Utgivningsdag: 2013-11-18

Ladda ner omslag

Systrarna Aronsson med familjer samlas i barndomshemmet i Nedansjö för att begrava sin mamma Inga, familjens amatörpoet, matriark och självklara mittpunkt, och ingenting kommer någonsin att bli som förut.

Det är Eva, som sjutton år gammal flydde från sveken, hoten och skammen och gjorde akademisk karriär i storstan. Agneta fick tidigt allt hon önskade: en kärleksfull man, en egen familj och huset hon vuxit upp i. Skönheten Maja knep sig Timrås lagkapten med siktet inställt på ett bekvämt liv, men den förväntade Kanadaflytten gick om intet och snart hade deras sorglösa lyxtillvaro förbytts i något helt annat.

Huttrande på en kyrkogård, mitt i livet, har de trots sina olikheter ändå något gemensamt: kärleken till fadern och misstron mot varandra, det svidande minnet av stenar och glåpord som haglar mot hemmets ytterväggar. Hälften av livet har redan gått, hälften återstår och plötsligt gapar rollerna från ungdomen, drömmarna och livsvalen lika stumt som den öppna graven nedanför. Men går det att bryta upp utan att svika sina närmaste, utan att förlora allt man har.

Fem år efter debuten återkommer flerfaldigt prisade Mikael Fant med en storslaget anlagd roman om svek och lojalitet, sorg och omsorg, brott och uppbrott. I en ringlande rad färgstarka personporträtt skildras med ömhet och skärpa en egensinnig familj. Genom tre generationers ögon formar sig en berättelse om ett år där allt välts över ända.

Sagt om boken:
”Det är lite sorgligt, men framför allt intressant och man är hakad redan efter några sidor. Relationer är spännande när de närstuderas och Fant väjer inte för någonting.”
Ica-Kuriren

Vattnet i mars är en hel liten egen värld att stiga in i, och en av de gladaste överraskningarna bland vårens böcker. Så läs! Ni kommer inte att ångra er.”
Calliope books

”Den sociala och moraliska ödsligheten skildras med en imponerande effektiv saklighet.”
Göteborgs-Posten

Om författaren
Böcker av författaren