Våta spår

Tillbaka

Våta spår

Författare: Katerina Janouch
Titel: Våta spår
Genre: Roman
ISBN: 978-91-975888-8-1
Antal sidor: 342
Utgivningsdag: 2006-10-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Katty Lundström, 43, stirrade ner på den nakne mannen i hennes badkar. Det fanns förstås en helt naturlig förklaring till att han låg där. Död. Skjuten. Men vilken? Vad skulle polisen tro? Och, inte minst, hennes egen känsliga tonårsdotter? Katty bestämmer sig för att göra sig av med kroppen och dumpar den i källaren. Strax efter gör hon ännu ett överraskande fynd, den här gången bland underkläderna i hennes byrålåda…

Liv, 16, hatar allting. Sitt namn. Pojkvännen som bara tänker på sex. Pluggets monstruösa meningslöshet. Mest av allt hatar hon sin självupptagna, åldersfixerade, pinsamma mamma. Fast ändå… En dag, när mamma blivit äldre och lugnat ner sig lite, kanske de kan sätta sig och prata ut. Men inte nu, för idag tänker Liv lämna sitt gamla liv. Sticka. Bli ännu ett fall av mystiskt försvunna personer.

Katty och Liv tar oss med på ett äventyr fyllt av såväl kärlek och systerskap som mord och kidnappning. Och som röd tråd slingrar sig den ömtåliga men trots allt kärleksfulla relationen mellan en mor och hennes dotter.

”Fräckheten är Katerina Janouchs vapen.” Dagens Nyheter

”Det är helt enkelt en förförande och enormt spännande berättelse.”
Länstidningen

”Flera nätter i rad låg jag med denna bok i ett krampaktigt tag framför ögonen till långt in på småtimmarna. Ni som älskar att ryckas med i en bok där tid och rum försvinner måste helt enkelt läsa denna bok.”
Gotlands Tidningar

”Äventyr, kärlek, sex, kidnappning, fasadklättring, mord med flera lik samt slutligen barnafödsel. Vad mer kan man begära av en roman?”
Örebro-Kuriren

”Flyhänt och underhållande, äkta och levande.”
Helsingborgs Dagblad

”En riktig kvinnothriller, härligt befriad från manliga hjältar.”
Värmlands Folkblad

”En spännande och annorlunda bok.”
Södermanlands Nyheter.

”Klok och kvick… Avväpnande respektlöst mot intellektuell jargong och falsk uppblåshet.”
Sydsvenska Dagbladet

”För Katerina Janouch är inget omöjligt. Överraskningarna duggar tätt.”
Hudiksvalls tidning