Vassa föremål

Tillbaka

Vassa föremål

Författare: Gillian Flynn
Titel: Vassa föremål
Översättare: Rebecca Alsberg
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-87319-43-3
Antal sidor: 278
Utgivningsdag: 2015-08-19

Ladda ner omslag

På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.

Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förän drats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märkligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.

Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pussel bitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne.

Sagt om boken
”Svårslagbart.”
Lotta Olsson, DN

”En fantastisk debut!”
The Chicago Tribune

”Gillian Flynn måste vara en av deckarvärldens skickligaste manipulatörer.”
Aftonbladet

Om författaren
Fotograf: Dana Rossini Ladda ner pressbild
Gillian Flynn

Läs mer om författaren

Böcker av författaren