Vårlik

Tillbaka

Vårlik

Författare: Mons Kallentoft
Titel: Vårlik
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86067-62-5
Antal sidor: 431
Utgivningsdag: 2011-04-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på serveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Då plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion.

Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista när ett lågt muller bryter tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Det är glassplitter, krossade blommor och utspridda grönsaker överallt. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövade tystnaden.

Vårlik är den fjärde delen i Mons Kallentofts kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.

Sagt om boken
”På en dröjande, suggestiv prosa, som nog aldrig har fungerat bättre än denna gång, skildras mänskligt förfall ur flera aspekter. Öden, bilder och röster flätas samman till en helhet och det är ytterst sällan en svensk kriminalförfattare förmår göra det så skickligt som Mons Kallentoft.”
Göteborgs-Posten

”Någon har utnämnt Kallentoft till Sveriges nuvarande deckarkung. Det är ingen överdrift.”
Östran

”Utan tvekan den bästa boken i serien. Därför känns det extra skönt att veta att trots att det är slut på årstiderna tänker sig Kallentoft att Malin Fors ska få komma tillbaka. Det ser jag fram emot.”
Corren

”Vårlik” gör ett gott försök att förnya deckarens eviga budskap om att göra rätt, genom att ställa frågan om vad ”rätt” är. I större utsträckning än i seriens tidigare böcker försöker Kallentoft här reda ut begreppet ondska, inom ramen för kriminalromanens strikta regler.”
Svenska Dagbladet

”Mons Kallentoft har med sina böcker skapat en egen liten kriminalromanvärld någonstans mellan det realistiska och det övernaturliga där han berättar sin historia med ett flödigt och poetiskt språk.”
Norra Skåne

”Mons Kallentoft är fantastisk. … Läsfest för er som gillar spänning.”
Norra Västerbotten