Vårjakt i Rosengädda

Tillbaka

Vårjakt i Rosengädda

Författare: Emma Hamberg
Titel: Vårjakt i Rosengädda
Genre: Roman
ISBN: 978-91-7579-157-9
Antal sidor: 361
Utgivningsdag: 2016-03-16

Ladda ner omslag

Tessan har allt – ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet, en pratglad get samt en rik godsägare som förälskat tindrar åt hennes håll. Så Tessan klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om hon ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.

Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda. Och de erbjuder precis det Tessan längtat efter. Full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv – utan hela Rosengädda.

Sagt om boken
”En blandning mellan en Anna Gavalda som grillar färsk vitlök och en pastellfärgad Dorothy Parker som serverar maränger med salt karamellsås: osannolikt och oemotståndligt. ”
Malin Persson Giolito, Amelia

”Smakfullt, trivsamt och tänkvärt. Emma Hamberg lyckas i sina romaner om västgötska orten Rosengädda kombinera lättsam feelgood med samhällsengagemang.”
Kerstin Särneö, Tara

”Småputtrigt mysig med massor av matlagning, hjärtegoda figurer och en hel del funderande över hur man bäst blir lycklig här i livet. Där kan Hambergs roman nog ge en liten skjuts i rätt riktning!”
Kenneth Gysing, Femina

”En väldigt rolig roman men långt ifrån motståndslös. Här finns flera fina och överraskande vändningar som leder intrigen i en annan, oväntad riktning.”
Marie Peterson, Icakuriren