Vargarnas tid

Tillbaka

Vargarnas tid

Författare: Elisabet Nemert
Titel: Vargarnas tid
Genre: Roman
ISBN: 9789175792033
Antal sidor: 416
Utgivningsdag: 2017-03-22

Ladda ner omslag

EUROPA BRINNER och ondskan breder ut sig överallt i slutet av 1930-talet. Även i Sverige, där världens första rasbiologiska institut har grundats för att skydda den ”rena svenska rasen”. Landets gränser är stängt för judar och i Tyskland sprider nazismen sitt gift över världen.

Men vid sidan av ondskan går som alltid kärleken. I sökandet efter tre försvunna finska krigsbarn träffas Magdalena och Carl-Magnus. De kommer från skilda världar men förenas i sin kamp mot mörkrets makter. Det blir ett livsavgörande möte som kommer att förändra deras – och andras – liv för all framtid.

Vargarnas tid handlar om mod i krigets skugga. Mod att stå upp för det man innerst inne tror på och modet att våga vägra lyda order.

Sagt om boken:
”Elisabet Nemert har skrivit en läsvärd roman om beredskapsåren, med fina tidsbilder och dramatik både i det lilla och det stora.”
NORRKÖPINGS TIDNINGAR

”En bok som andas positivism och hävdar människans rätt och skyldighet att stå upp för tron på demokratiska värden. Och att kärlek kan övervinna allt, även ondska.”
DAST Magazine

”Nemert skriver med en osedvanligt stor inlevelse, som också levandegör såväl karaktärer som miljöer på ett mycket skickligt sätt. Det vilar en sådan känsla bakom varje ord, fras och textavsnitt.”
JOHANNAS DECKARHÖRNA

”Vargarnas tid var allt jag hoppades på och lite till.”
BOKEN ÄR TANKENS BARN

”En efterlängtad historisk roman som förenar gripande människoöden, fakta och spänning.”
HALLANDS NYHETER

”Stark, gripande & fängslande!”
JENNIES BOKLISTA

Om författaren
Elisabet Nemert

Läs mer om författaren

Böcker av författaren