Var är Alaska?

Tillbaka

Var är Alaska?

Författare: John Green
Titel: Var är Alaska?
Översättare: Mats Fierras
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-23-1
Antal sidor: 221
Utgivningsdag: 2010-03-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Den första vännen
Den första kärleken
De sista orden

Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, ”Bullen, fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana.

Och han träffar Alaska Young – den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana…

Var är Alaska? är en bok om kärlek och vänskap och vad som händer när man träffar någon som får hela ens värld att bli upp och ner. Den har blivit en stor favorit både bland kritiker och läsare och har jämförts med Salingers Räddaren i nöden.

Sagt om boken:
”För mig är det en perfekt kombination av helt rätt miljö, en spännande historia och verkliga karaktärer. Jag läser och blir imponerad.”
Bokhora.se

”Hoppas inte det här är det sista ordet från författaren.”
Publishers Weekly

Om författaren
Böcker av författaren