Våldtäkt & Romantik

Tillbaka

Våldtäkt & Romantik

Författare:
Titel: Våldtäkt & Romantik
Genre: Essä
ISBN: 978-91-86067-42-7
Antal sidor: 128
Utgivningsdag: 2009-10-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Det här är en bok om våldtäkt. Inte som ett symptom och inte som ett instrument för att plocka politiska poäng. Inte heller som en symbolfråga som belyser andra orättvisors relativa allvar.
Få saker är så accepterade i samhället som kvinnors rädsla. Även de mest högljudda anti-feminister är förstående inför denna rädsla. Många är de som vill följa dig hem, pracka på dig alarm, och lära dig att alltid ha mobilen påslagen i handen.
Men – självförsvar börjar i att man definierar den egna kroppen som något som är värt att försvara. Som något som är värt att uttrycka en självständig vilja. Som har rätt att röra sig ute i världen utan att behöva be om ursäkt för det med varje ängslig rörelse.
Därför måste kvinnan göra uppror mot rädslan och mot den kultur som konstruerar henne som våldtäktsbar. Vi måste prata om våldtäkt för vad det är, och vad det gör. Mot kvinnor. Med kvinnor, idag.

Sagt om boken:
”Jag trivs så bra i Katrine Kielos sällskap! Ibland hisnar jag. Hon liksom leker fram en verklighet ur de feministiska teorierna. Samtalet böljar fram på ett oerhört intagande sätt.”
Borås Tidning

”Som för att motbevisa sin egen utsaga tar Kielos fatt i berättelsen och slungar den i en hård skruvboll mot läsaren. Hon skriver rappt, med en välartikulerad vrede och en formuleringsförmåga som griper tag.”
Helsingborgs Dagblad

Om författaren

Böcker av författaren