Ursäkta, men din själ dog nyss

Tillbaka

Ursäkta, men din själ dog nyss

Författare: Danny Wattin
Titel: Ursäkta, men din själ dog nyss
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-21-7
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2010-03-17

Ladda ner omslag

Det är Äggbankningsdag och allting är precis som vanligt. Ljuden från skolgårdens fortplantningsruta, småflickorna som strosar runt i väntan på att deponera sina äggstockar och Angelinorna som fnittrande bläddrar igenom sina kataloger i jakt på nya kändisar att göra barn med. Det finns ingen som helst möjlighet för Benjamin Albert Bonkenstein, till hälften Einstein, att veta att hela hans tillvaro snart kommer att vändas upp-och-ned. Ett händelseförlopp som börjar när han inleder ett hemligt förhållande med den genetiskt överlägsna överklassflickan Julia och slutar i en härva av mord, lögner och skönhetsideal så extrema att de riskerar rasera grunden för allt mänskligt liv.

Ursäkta, men din själ dog nyss är en berättelse om vikten av medkänsla i en tid av självupptagenhet. Med avstamp i aktuell forskning inom gen- och bioteknik och den snabbt ökade handeln med mänskliga arvsanlag målar Danny Wattin upp en värld där människan offrat det hon behöver för att få det hon vill ha. En värld inte helt olik vår egen. Där mäklare säljer attraktiva blondiners ägg till högstbjudande, nobelpristagarspermier beställs över nätet och graviditeter läggs ut på fattiga kvinnor i andra delar av världen. En plats där fulhet är ondska, barn en mänsklig rättighet och kärlek endast kan finnas av den som är beredd att försaka allting annat.

Sagt om boken:
”En satiriker med skarp blick, vass penna och underfundig humor … Att läsa en Danny Wattin-bok är alltid ganska omtumlande … Ett halsbrytande läsäventyr … Man skrattar sig igenom boken … Det är bara dannywattinskt. Det är väldigt befriande … Det är väldigt få författare som har ett alldeles eget språk och ett alldeles eget sätt att lägga upp sina berättelser på, men det gör Wattin. Det är så friskt och roligt att läsa.”
Yukiko Duke, Gomorron Sverige, SVT

”En lysande satir över vad vi i vårt samhälle har valt att kalla viktigt. … Wattins berättelse är både tänkvärd, humoristisk och därtill aningens galen. Men den gör sitt jobb. Nämligen att sätta finger på vilka, ofta förryckta, egenskaper vi hyllar.”
Nerikes Allehanda

Om författaren
Fotograf: Mats Gerentz
Böcker av författaren