Två soldater

Tillbaka

Två soldater

Författare: Roslund & Hellström
Titel: Två soldater
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-87319-18-1
Antal sidor: 685
Utgivningsdag: 2013-04-22

Ladda ner omslag

Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från Tre sekunder möter nätter från Box 21. En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.

José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar – ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.

”Vi är bröder. Vi är krigare och Fammilj in i döden.”

Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till.

Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, ”kärlek älskade bror”, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas.

När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han sida vid sida med José Pereira söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Sagt om boken:
”Romanen är inte bara en av årets hittills viktigaste, den borde också vara obligatorisk läsning i skolor och maktkorridorer, på fängelser och socialkontor.”
Göteborgs-Posten

”Det här är en bok som nästan golvade mig.”
Ingalill Mosander, Gokväll

”Romanen dunkar av en behärskad men intensiv vrede mot det samhällsklimat som har skapat de känslomässigt sönderfrusna huvudpersonerna. Med suverän sakkunskap beskriver de både den mentalitet som med total självklarhet präglar huvudpersonerna och de tricks som är en del av deras vardag i och utanför fängelserna.”
Sydsvenskan

Två soldater är ett 686 sidor tungt debattinlägg, men också en bladvändare och en ruggigt spännande historia.”
Expressen

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson
Roslund & Hellström

Läs mer om författaren

Böcker av författaren