Två gånger är en vana

Tillbaka

Två gånger är en vana

Författare: Denise Rudberg
Titel: Två gånger är en vana
Genre: Elegant crime
ISBN: 978-91-86969-04-2
Antal sidor: 384
Utgivningsdag: 2012-06-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Makt, flärd, dekadens och pengar – det handlar om elegant crime!

Det sker ett överfall mot en av de anställda på det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall oh offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad.

Polisen kommer ingen vart i utredningen då det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål och när offret vaknar så blir det tvärnit även där. Snart inser man att man befinner sig i en återvändsgränd där inga spår leder vidare.

Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen.

Två gånger är en vana är andra delen i succéserie om åklagaren Mariann Jidhoff. Precis som i Ett litet snedsprång bjuder Denise Rudberg på elegant underhållning i överklassens salonger, kryddad med en perfekt dos spänning.

Sagt om boken
”Mycket elegant”
Bokhora

”En av de bästa svenska deckarna jag läst i år.”
Feministbiblioteket

Om författaren
Fotograf: Elisabeth Toll
Denise Rudberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren