Tretton skäl varför

Tillbaka

Tretton skäl varför

Författare: Jay Asher
Titel: Tretton skäl varför
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-18-9
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2011-03-23

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Du kan inte stoppa framtiden. Du kan inte spola tillbaka det förflutna. Enda sättet att få veta hemligheten är att trycka på play.
Tretton skäl varför är för dig som vågar bli berörd på riktigt.

När Clay Jensen får ett paket med tretton kassettband skickade till sig vill han till en början inte ha något med dem att göra. Banden kommer nämligen från Hanna Baker. Hanna som är död, som tagit livet av sig. Hennes hemligheter ska begravas med henne, resonerar han. Men när Hannas röst sedan berättar att Clay finns med på hennes band och att han, på något sätt, är medskyldig till hennes död, är han tvungen att fortsätta lyssna.
Genom tretton band får han ta del av allt det som hände Hanna innan hon dog och han fortsätter att lyssna hela natten. Clay kan inte göra annat än att följa Hannahs inspelade röst genom den lilla staden och det han upptäcker förändrar hans liv. För alltid.

Tretton skäl varför är för dig som vågar bli berörd på riktigt. Det är en omskakande berättelse om unga människors kärlek och desperation i vår tid.

Sagt om boken:
”Kuslig, vacker och förkrossande.”
The Chicago Tribune

”När jag läser ’Tretton skäl varför’ tänker jag att det är en av de bästa skildringarna av den ambivalenta tid vi kallar tonår som jag läst. Hannah Baker är precis så svag och så stark, så ensam och så omsvärmad, så tillbakadragen och så utagerande, så tvärsäker och så livrädd som många av oss är medan vi kämpar för att bli vuxna. Jag tror att många, alldeles för många, känner igen sig i henne.”
Ann Heberlein, DN

”Den är så allvarlig…obehaglig…fängslande…och framförallt är den igenkännande, från sida ett till sista sidan.”
malinthewriter, Bokbloggare

Om författaren
Böcker av författaren