Toffs bok – med kommentarer av Muham Bentson

Tillbaka

Toffs bok – med kommentarer av Muham Bentson

Författare: Kalle Dixelius
Titel: Toffs bok – med kommentarer av Muham Bentson
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-30-9
Antal sidor: 208
Utgivningsdag:

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Det tar inte många sidor innan jag finner mig själv gripen av vad som är en otroligt stilsäker, underhållande och sorglig historia.”
Expressen

På 2460-talet hittas en av den svenska historiens viktigaste dokument: Toffs bok. Den blir snart en av den svenska historiens viktigaste texter och för första gången kan den nya tidens svenskar ta del av det som en gång var – den mörka tiden.

I Toffs bok får vi möta den unga Toff. Han lever i det benhårda förtryck som råder i Ståkkålms dragiga ruiner under 2200-talet. Han bor med sin mamma i ett stenhus i Hornschtull. Han längtar efter något mer än vad livet har att erbjuda och trots att det är förbjudet och trots att han riskerar allt fattar han pennan och börjar skriva. Vi får följa Toff genom hans livs äventyr under den kanske mest gåtfulla och sägenomspunna perioden i vår historia. Genom Toffs penna får vi också bevittna hur embryot till den nya tiden skapas.
För första gången finns nu denna klassiker publicerad i sin helhet, kommenterad av en av de ledande experterna på nutidshistoria: Muham Bentson.

Toffs bok. Med kommentarer av Muham Bentson är en skärpt och annorlunda roman om ett framtida samhälle där litteratur är förbjuden och människor är beredda att riskera livet för en bok.

Sagt om boken:
En och annan får nog en tår i ögat över den kanske inte helt oväntade, men ändå briljanta vändningen på bokens sista sida.
Martina Lowden, DN

Man skulle alltså dessutom kunna kalla ”Toffs bok” för allegori. Men säg hellre en blivande klassiker i mardrömsframtidsgenren. Stephen Kings ”The stand” är en annan. ”Toffs bok” – Med kommentarer av Muham Bentson” är självklar. Som om den alltid har funnits.”
Arbetarbladet

”Toffs bok är ett udda inslag i litteraturutbudet och det är roligt att en debuterande författare skriver något som är så originellt. Det ska bli spännande att se vad Kalle Dixelius kan åstadkomma i framtiden.”
Hallandsposten

Om författaren
Kalle Dixelius

Läs mer om författaren

Böcker av författaren