Tills bara aska återstår

Tillbaka

Tills bara aska återstår

Författare: Lisa Bjurwald
Titel: Tills bara aska återstår
Genre: Spänningsroman
ISBN: 9789175792224
Antal sidor: 288
Utgivningsdag: 2017-03-22

Ladda ner omslag

Två kvinnokroppar hittas utanför Karlstad, stympade och brända till oigenkännlighet. Men ingen har anmälts saknad. Vilka är de mördade kvinnorna? Vad har de varit med om och vem har velat se dem döda? På stadens psykiatriska klinik finns en skräckslagen tonåring som inte vill prata med någon. Kan hon sitta inne med svaren?

I Stockholm har Rebecka Born fått chansen att göra karriär som specialpolis i en elitgrupp som bekämpar terrorism och organiserad brottslighet. Första fallet blir att utreda de mystiska morden i Värmland.

Väl på plats väcker otäcka fynd på Rebeckas släktgård, numera flyktingboende, bortträngda minnen till liv. Dessutom motarbetas hon av lokalpolisen och snart hotas både hennes karriär och psykiska stabilitet …

Sagt om boken:
”… en stark och svart skönlitterär debut.”
FEMINA

”’Tills bara aska återstår’ blir ett käftslag i hjärtat: en lika brutal som viktig påminnelse om hur vidrig, ja, för jävlig, världen kan vara.”
SMÅLANDSPOSTEN

”Boken är initierad och läsvärd …”
UNT

”Välskriven … En lovande debut.”
CrimeGarden.se

”Karaktärerna är väl gestaltade och Värmlandsmiljöerna är färgstarkt målade. Hon har trots det allvarliga ämnet skapat en intrig som är gastkramande …” Betyg: 4 av 5
Nils Scherman, ledamot av Svenska Deckarakademin, för DAST Magazine

Om författaren
Fotograf: Martin Brunn Ladda ner pressbild
Lisa Bjurwald

Läs mer om författaren

Böcker av författaren