Tillbaka till henne

Tillbaka

Tillbaka till henne

Författare: Sara Lövestam
Titel: Tillbaka till henne
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86969-80-6
Antal sidor: 608
Utgivningsdag: 2012-12-17

Ladda ner omslag

Berättelsen om om Signe, Hanna och hundra år gamla ord.

Ett par skor. En trälinjal. Ett par stålbågade glasögon. En silverbrosch.

Av en slump, eller egentligen genom en olycka, hamnar de alla hos den desillusionerade Hanna, som gömmer dem under soffan. Hon har nog med sitt meningslösa jobb på Arbetsförmedlingen, sin irriterande pojkvän och en mor som aldrig slutar påminna henne om hennes brister. Men föremålen försvinner inte, utan tränger tvärtom längre och längre in i hennes medvetande. Vad vill de?

År nittonhundrasex trampar folkskollärarinnan Signe ilsket genom Tierp. Ett brev från Stockholm har bekräftat det hon redan visste, att den moderna demokratitanken inte gäller alla. När en tysk automobil medförande den imponerande talarinnan Brita Löfstedt rullar in på torget, börjar Signes liv handla om mer än undervisning. Rösträttskampen kommer till Tierp och med den passionen. En komplicerad kärlekshistoria tar sin början.

Tillbaka till henne berättar den originella historien om Signe, Hanna och hundra år gamla ord. När historia skär genom nutid blir inget sig likt igen.

Sagt om boken:
”Man sträckläser och författaren har inte bara vävt samman två intressanta kvinnoliv, med hundra år emellan. Hon drivs också av lust att berätta och i en tid som framför allt präglas av ironi, kan jag inte nog betona hur ovanligt det är med en roman som är varm. Min rekommendation har samma temperatur.”
Ica-Kuriren

”Hon ger en trovärdig inblick både i rösträttskampen på gräsrotsnivå, och i villkoren för lesbisk kärlek på landsbygden för hundra år sedan. Kärlekshistorierna är både romantiska och konkret vardagliga, med drömmar, längtan, svek och bedrägerier. … mycket imponerande.”
Hallandsposten

”Sara Lövestam har skrivit en berättelse som jag kommer bära med mig länge.”
Borås Tidning