Till min dotter

Tillbaka

Till min dotter

Författare: Malin Wollin
Titel: Till min dotter
Genre: Roman
ISBN: 9789175792361
Antal sidor: 272
Utgivningsdag: 2017-06-21

Ladda ner omslag

Det här är en bok om att inte leva upp till förväntningarna.

Att växa upp som tjej och ta för mycket plats trots att man bara försöker åka med.

Om att stå upp för någon som är utsatt och bli utsatt själv. Att göra bort sig när det är fest och om att råka bränna upp en ö.

Om att växa upp och bli kvinna och försöka berätta för sin dotter, och sig själv, vad man ska acceptera och vad man faktiskt ska bråka om.

Till min dotter är en berättelse om Stella och hennes väg från flicka till kvinna. Om att formas och att vägra formas. Malin Wollin har skrivit en intelligent berättelse som berör, som får dig att skratta men som ibland också är ett knytnävsslag i magen.

Sagt om boken:
”Malins raka, obarmhärtiga och stundtals humoristiska språk genomsyrar hela boken. Den får mig att skratta åt hur absurt livet är, bli riktigt förbannad och ledsen över hur livet är. Men den får mig framförallt att uppskatta den styrka som finns inom mig … Har du en dotter, läs den, har du inte det, läs den ändå. Man eller kvinna, det spelar ingen roll.”
Bloggen Little Tree of Stories

”En arg och rolig uppgörelse med könsmaktsordningen. Våra döttrar måste få det bättre än vi.”
Kristin Nord, Sydsvenskan

”Det är en fantastisk tonårsskildring … en oerhört fin ton i Wollins berättande som jag verkligen föll för, och som jag hoppas att få återse.”
Bloggen Bokstaden

”Det är en fantastiskt inkännande, osentimental och mycket rolig berättelse om Stella från barn till vuxen kvinna med en tonårsdotter, som självklart är helt ointresserad av mamma som livscoach. En bok du inte får missa!”
Eva Åström, Expressen Söndag

”Igenkänningsfaktorn är hög … En välskriven bok som lyckas få mig att såväl skratta som att känna vemod över uppväxtårens alla törnar. Wollins roman är uppväxtskildringen jag saknat. Länge.”
Tara Moshizi, Icakuriren

Om författaren
Fotograf: Anna-Lena Ahlström Ladda ner pressbild
Böcker av författaren