Tigrar i rött väder

Tillbaka

Tigrar i rött väder

Författare: Liza Klaussmann
Titel: Tigrar i rött väder
Översättare: Caj Lundgren
Genre: Roman
ISBN: 978-91-87319-39-6
Antal sidor: 357
Utgivningsdag: 2013-07-22

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Nick och hennes kusin Helena har vuxit upp tillsammans på den gamla släktgården Tiger House – själva symbolen för östkustglamour där de levt ett liv i tryckande sommarvärme, med solblekta båtbryggor och nattliga cocktailpartyn.

Under tiden efter andra världskrigets slut tycks världen stå öppen. Helena ger sig i väg till Hollywood för att söka äktenskaplig lycka, medan Nick är på väg att återförenas med sin unge make Hughes, som just ska återvända från kriget. Men snart börjar den gyllene fasaden spricka. Helenas make är inte mannen han verkat vara, och Hughes kommer tillbaka från kriget sluten och distanserad.

Åter i Tiger House, på 1960-talets rand, försöker Nick och Helena – nu tillsammans med sina barn Daisy och Ed – återerövra frihetskänslan från förr. Men allt ska komma att förändras när barnen gör en hemsk upptäckt: någon har blivit mördad i närheten av det vackra sommarstället. Släktingarna kastas ut ur sina invanda banor, hemligheter kommer i dagen, och inget i deras liv kommer någonsin att bli sig likt igen.

Liza Klaussmanns debutroman Tigrar i rött väder utspelar sig på USA:s östkust under fyrtio-, femtio- och sextiotal.

Sagt om boken:
»En enormt gripande och välberättad historia.«
The Guardian

”Fantastiskt bra roman! Jag sträckläste det här psykologiska dramat, som badar i gindrinkar, familjehemligheter och ouppfylld längtan.”
Cecilias böcker/Aftonbladet

”Här finns drag av Joan Didion och Joyce Carol Oates, ett uppriktigt intresse av att skärskåda förlusterna i en välbärgad amerikansk familj.” Betyg: 4/5
Svenska Dagbladet

”Hon ger ifrån sig enstaka meningar eller ord genom den tidiga delen av romanen som till slut exploderar i en högst spännande handling. Romanen är definitivt läsvärd och därutöver originell.”
Kulturbloggen

Om författaren
Fotograf: Justin Westover Ladda ner pressbild
Liza Klaussmann

Läs mer om författaren

Böcker av författaren