Tigerkvinnan

Tillbaka

Tigerkvinnan

Författare: Katerina Janouch
Titel: Tigerkvinnan
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86969-13-4
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2012-04-25

Ladda ner omslag

Fjärde boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund och hennes familj.

Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll. Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig?

Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra – och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?

Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude – hennes barn.

Sagt om boken:
”Katerina Janouch tar upp flera brännande ämnen … Som gravid läsare uppskattade jag verkligen hennes sätt att beskriva hela känslospektret över att bli mamma.”
Femina

”Janouchs bästa i serien…”
M-magasin