Tiger, tiger

Tillbaka

Tiger, tiger

Författare: Margaux Fragoso
Titel: Tiger, tiger
Översättare: Manni Kössler
Genre: Sann historia
ISBN: 978-91-86969-72-1
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2012-11-21

Ladda ner omslag

Skarpt och smärtsamt om en stulen barndom.

En solig sommardag simmar Margaux fram till den femtioettårige Peter i den allmänna poolen och frågar: Får jag leka med dig? Från den dagen blir han inte bara hennes lekkamrat och beskyddare utan också hennes plågoande. Det är ett förhållande som kommer att vara i femton år.

Med tiden tar Peter på ett försåtligt sätt över rollen som Margaux lekkamrat, pappa, älskare och erövrare. Charmig och frånstötande, varm och våldsam, kärleksfull och manipulativ – Peter nästlar sig in i varje del av Margauxs liv. Flickan som en gång bubblat av fantasi och tillgivenhet växer upp till en ung kvinna utan livsglädje, känslostum och på gränsen till självmord.

Genom att skriva Tiger, tiger har Margaux Fragoso försökt lindra den smärta hon burit på i många år. Hon ger oss en skrämmande klarsynt inblick i en pedofils tankevärld.
Med lyrisk och smärtsam skärpa har Margaux, utan att rygga tillbaka för något, utforskat sitt livs mörkaste händelser. Berättelsen vittnar om den helande kraften som finns i att våga minnas och föra fram sanningen i ljuset.

Sagt om boken:
Tiger, tiger går rakt in och skakar om”
Svenska Dagbladet

”Den kommer att sätta igång tusen samtal. Omskakande, avslöjande och orädd … Som berättelse om ett offer är den gripande, som litteratur betraktande, en triumf.”
Alice Sebold, författare till Flickan från ovan

”Det är en inifrånberättelse om det mest förbjudna. Jag har aldrig läst något liknande, vuxna har något överraskande att lära sig av den här berättelsen.”
Tara

”Att försöka piffa upp en berättelse med positiva anekdoter där inget ljus finns är förstås inte ett alternativ. Och med tanke på att hon faktiskt genomlevt detta helvete i fjorton år, är jag som läsare åtminstone skyldig att orka läsa om det. Det är bara att tugga i sig.”
UNT

Om författaren
Ladda ner pressbild
Margaux Fragoso

Läs mer om författaren

Böcker av författaren