The Clash

Tillbaka

The Clash

Författare: Strummer & Co
Titel: The Clash
Översättare: Jens Ahlberg
Genre: Självbiografi
ISBN: 978-91-86969-19-6
Antal sidor: 288
Utgivningsdag: 2012-08-22

Ladda ner omslag

Det här är boken om och av The Clash, världens bästa punkrockband!

Det här är boken om och av The Clash, världens bästa punkrockband. Här berättas hela historien om fyra killar från ”Ladbroke Grove, London W10”, som skrev om rockhistorien under sju omtumlande år 1976-1983.
Från »White Riot« till »Rock the Casbah« The Clash liknade aldrig riktigt något annat band med sin ständigt upproriska och politiskt färgade och samtidigt alltid lika stilsäkert svängiga »vi mot dem«-hållning. The Clash var trendsättare, revolutionärer – och deras legend har aldrig falnat och deras musik är odödlig.

Stummer, Jones, Simonon, & Headon – var för sig berättar de här sin egen version om vad som hände: frpn uppväxten till bildandet av The Clash, om spelningarna, om relationerna inom bandet, till fansen, pressen och andra band. Och, inte minst, hur låtarna kom till.
Det här är den första Clash-boken som medlemmarna själva varit med och skapat. Materialet är hämtat ur deras privata samlingar och boken är rikt illustrerad med unika bilder av bandet.

Sagt om boken:
”Ett av Englands bästa band någonsin.”
Nick Hornby

”Mitt liv förändrades den sekunden dom gick upp på scen… för evigt.”
Thåström

”Alla fyra bidrar till berättelsen, men gång på gång är det Joe Strummers röst som sticker ut. Om en låt inspirerad av en filmreplik säger han att det var som att hålla i ena änden av en tråd som var fäst i en sång och när det börjar gå utför med The Clash beskriver han Jones som Elizabeth Taylor på uselt humör.”
New York Times

Om författaren
Strummer & Co

Läs mer om författaren

Böcker av författaren