Tempelbranden

Tillbaka

Tempelbranden

Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Titel: Tempelbranden
Genre: Historisk roman
ISBN: 978-91-86675-29-5
Antal sidor: 416
Utgivningsdag: 2011-10-19

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Tredje fristående delen i serien Släkten!

Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas.
Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.

Tempelbranden är tredje delen i den populära serien Släkten och utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Catharina Ingelman-Sundberg berättar en fascinerande historia, och än en gång lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoporträtt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum.

Sagt om boken:
”Fartfyllt och lättläst.”
Svenska Dagbladet

”Hon väjer inte heller – i likhet med sina manliga kolleger – för blodiga och otäcka detaljer i närbild. Det är också mycket sex; sinnligt och kärleksfullt likaväl som grova våldtäkter. Sammantaget har hon skrivit en bok som är både spännande, klargörande och underhållande. Det är bara att hoppas på fler.”
Upsala Nya Tidning

”Catharina Ingelman är en god berättare och ger en intressant bild denna tid och om människor som då levde.” Dagbladet

”Det är ett gripande och starkt kvinnoporträtt om en obändig och modig människas försök att hävda och utöka sitt livsrum trots alla begränsningar som kulturen ställer i hennes väg.”
BTJ

”Det ska till kunskap om man ska skriva en historisk roman och den besitter Catharina Ingelman-Sundberg uti fingerspetsarna. ”
Populär Arkeologi

Om författaren
Catharina Ingelman-Sundberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren