Sund

Tillbaka

Sund

Författare: Tove Folkesson
Titel: Sund
Genre: Roman
ISBN: 978-91-7579-141-8
Antal sidor: 339
Utgivningsdag: 2015-12-16

Ladda ner omslag

Eva Zackrisson, jägarinna från Kalmar, är på väg ut i världen. Efter en kraschlandning på Arkitekturhögskolan i Stockholm fångas hon in av millennieskiftets underbara dröm om självförverkligande. Musik, teater, poesi, kollektiv, Kubaresor – inget får lämnas oprövat i jakten på den sanna naturen. Men den kanske hela tiden ligger där, nära intill: barndomens trygga landskap på Öland med en mormor som aldrig ändrar sig och en morbror som aldrig tänker läsa Alkemisten och mäter luftfuktighet med en tubsocka.

Tove Folkessons debutroman om det unga flickgänget från Kalmar, Kalmars jägarinnor, nominerades både till flera debutantpris och Sveriges Radios romanpris.
Sund har tilldelats Studieförbundet Vuxenskolans författarpris för bästa landsbygdsroman och nominerats till Tidningen Vi’s romanpris 2015.

Sagt om boken
”Sund har alla förutsättningar att bli en generationsroman och den gör Folkesson till en mycket intressant författarröst.”
UNT

”Den stilistiska energin och bildspråksfantasin i hennes båda romaner har en verkshöjd som välver sig som en Ölandshimmel över de futtiga förehavandena på marknivå.”
Expressen

”Jag börjar helt enkelt tro att man inte kan få för mycket Tove Folkesson.”
Amanda Svensson, Sydsvenskan

”Få unga författare av i dag fångar stämningar och känslolägen som Tove Folkesson. I kombination med skildringarna av klass och identitet finns det något unikt som skiljer sig från mängden i Tove Folkessons författarskap som vi ännu bara har sett början på.”
GP

”Framförallt visar hon övertygande att hon är en stilist att räkna med – förhoppningsvis för lång tid framöver.”
SvD

”Tove Folkesson har en mycket bra känsla för språk och stil, formuleringsglädje och lyriska drag finns gott om men form följer innehåll och stämningen är alltigenom väl avvägd och skildrad.”
Tidningen Kulturen

”Jag äter hamburgare och läser, sedan borstar jag tänderna och läser. Medan jag kissar och byter om till nattlinne läser jag så gott det går. Jag slutar inte förrän iPaden faller ner på golvet för att jag somnat under läsning.”
BT

Om författaren
Fotograf: Sofia Runarsdotter Ladda ner pressbild
Tove Folkesson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren