Sudden death

Tillbaka

Sudden death

Författare: Anne Holt
Titel: Sudden death
Översättare: Margareta Järnebrand
Genre: Thriller
ISBN: 9789175791869
Antal sidor: 489
Utgivningsdag: 2016-08-24

Ladda ner omslag

De hade nått höjden av framgång när deras hjärtan slutade slå. Ett efter ett.

Det är första gången hjärtläkaren Sara Zuckerman sitter i publiken på en fotbollsmatch. Den spelas på Wembley mellan två av Europas topplag. När matchen är slut faller en av spelarna plötsligt ihop. Sara inser allvaret och är den enda som griper in och räddar livet på spelaren inför 600 miljoner tv-tittare.
Sara och hennes kollega Ola Farmen misstänker snart att den dramatiska händelsen hänger ihop med ett nytt, okänt dopningsmedel. Om de har rätt är det flera spelare som riskerar en oförklarlig hjärtdöd. De två läkarna dras in i en kapplöpning med tiden och med mäktiga motståndare i en finansvärld där människor är brickor i ett cyniskt och obarmhärtigt spel.
Sudden death är syskonparet Holts andra, helt fristående, bok om Sara Zuckerman och Ola Farmen.
Anne Holt är en av Norges mest kända och säljande författare, brodern Even Holt är hjärtläkare. Tillsammans har de tidigare skrivit thrillern Flimmer.

Sagt om boken:
”Sudden death är en mycket välskriven och spännande berättelse, i mitt tycke en av Anne Holts bästa på senare år.” Johannas deckarhörna

”Gastkramande om ett skräckscenario som inte verkar osannolikt. ”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

”De norska syskonen Holt berättar pedagogiskt och driver historien framåt i ett raskt tempo. Fotbollsfakta, medicinsk historia och säkerhetstjänsternas arbete kryddar anrättningen.”
Skaraborgs Allehanda

 

 

Om författaren
Fotograf: Thron Ullberg
Böcker av författaren