Stryparen

Tillbaka

Stryparen

Författare: Jonas Moström
Titel: Stryparen
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86969-97-4
Antal sidor: 303
Utgivningsdag: 2013-04-22

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Jonas Moström är bra på att skapa klaustrofobisk stämning. Enda sättet att komma ut ur boken är att läsa den till slutet.” Mons Kallentoft

Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan – ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.

Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren. Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?

Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan Stryparen slår till igen …

Stryparen är den sjunde romanen i Jonas Moströms framgångsrika serie om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg.

Sagt om boken:
”Boken är, liksom de tidigare sex i serien, både välskriven och spännande. Liksom i hans tidigare böcker lyckas han överraska läsaren med en oväntad vändning i slutet. Jag ser fram mot fortsättningen på serien.”
Östersunds Posten

”Hans deckare är nervpirrande spännande”
Metro

Överraskande tät sjukhusspänning. Mot slutet blir det rappt och spännande, och en växande psykologisk täthet genom närheten till mördaren och de många förklarande dörrar som måste öppnas. Upplösningen blir ovanligt överraskande.”
SundsvallsTidning

”Jonas Moström är en underhållande berättare. De återkommande karaktärerna, det här är Moströms sjunde roman med polisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen i centrum, är levande och intressanta.”
Dagbladet, Sundsvall

”Författaren bygger upp en intrikat historia … Sundsvall kan vara en riktigt spännande stad.”
Femina

”Miljön är övertygande tecknad och det isolerade sjukhuset utgör en idealisk scen för den pusseldeckare som nu rullas ut i ett virrvarr av rum, avdelningar och korridorer”
BTJ

”Jag gillar Jonas Moströms sätt att skriva … Stryparen är läsvärd, ta med den i hängmattan i sommar och få några timmars njutning i solen..”
Länstidningen, Jämtland