Straffa och låta dö

Tillbaka

Straffa och låta dö

Författare: Mats Olsson
Titel: Straffa och låta dö
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-118-0
Antal sidor: 547
Utgivningsdag: 2015-10-14

Ladda ner omslag

Harry Svensson är en ärrad men sorglös journalist som bestämt sig för att byta bana – bli krögare i Skåne och njuta livets goda. På väg hem till sitt hotellrum efter en misslyckad eskapad i Malmönatten upptäcker han att hotellgrannens dörr står på glänt. När han kikar in ser han en högt snarkande man, en känd artist som Harry har träffat tidigare på kvällen. Bredvid honom ligger en död kvinna.
Harry bestämmer sig för att det här en story för bra för att släppa och han följer upp sin nyhet med efterforskningar om det okända offret och intervjuar artisten som försöker ta sig tillbaka till rampljuset.

Några månader senare sker ett liknande mord i Göteborg, och den här gången riskerar Harry själv att hamna i polisens blickfång. Den döda kvinnan är en kvinna Harry träffat tidigare. För att ha smisksex. Harry dras nu in i jakten på en seriemördare, en jakt där helst bara delar av sanningen ska komma fram.

Sagt om boken
”Skicklig sexdeckare i bästa Expressenstil”
Lotta Olsson, DN

”Läsvärd rakt igenom och är en riktig bladvändare.”
Arbetarbladet

”När jag läst deckare har jag alltid gjort det för språket snarare än morden. Meningarna här vibrerar på samma sätt som hos de bästa: Mickey Spillane, Charles Willeford, Raymond Chandler.”
Jan Gradvall

”Lättläst, spännande och bra beskrivning av dagens klickjournalistik.”
Kulturbloggen

”Mats Olsson har en obestridlig kärlek till språket, dess form och möjlighet. Harry Svensson kommer att bli ännu en svensk deckarfigur att förhålla sig till och lägga på minnet. Sanna mina ord!”
Mariestads-Tidningen

”Mats Olsson har under decennier skrivit om musik, film och sport i Expressen. Han är en erkänt skicklig stilist med ett stramt och minimalistiskt språk. Denna effektiva stil har han förstås nytta av i Straffa och låta dö.”
Expressen

”Kriminalroman som lever högt på Olssons legendariska formuleringsförmåga.”
Café

Om författaren
Fotograf: Axel Öberg Ladda ner pressbild
Böcker av författaren