Stenhuggarens dotter

Tillbaka

Stenhuggarens dotter

Författare: Ewa Klingberg
Titel: Stenhuggarens dotter
Genre: Historisk roman
ISBN: 9789175791777
Antal sidor: 347
Utgivningsdag: 2016-07-20

Ladda ner omslag

En varm sommardag år 1269 får Sissela och hennes far en inbjudan från kung Valdemar i Stockholm. Fadern är en av Smålands skickligaste stenhuggare och nu behövs han i kungaborgen.

Snart blir Sissela en självklar del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna i borgen tvingar henne på flykt och för första gången väljer hon själv vart hon ska styra stegen. Med ett litet barn på armen återvänder hon till sin hembygd, men tiden i Stockholm har förändrat Sissela och längtan efter ett annat liv växer sig allt starkare.

Stenhuggarens dotter är Ewa Klingbergs debutroman och handlar om hur livet kan ta oväntade vändningar och om det förflutna som alltid riskerar att komma ikapp. Boken är den sjunde delen i romanserien Släkten.

Sagt om boken:
»Ewa Klingberg skriver medryckande och mycket lättläst, för att vara en historisk roman är detta en riktig bladvändare …Jag känner mig väldigt nöjd när jag slår ihop Stenhuggarens dotter. Jag har läst en roman som innehåller det mesta, spänning, dramatik, romantik och även en rejäl dos historia.«
Bloggen Johannas deckarhörna

»Man får sig en rejäl dos historia samtidigt med en spännande berättelse … Ewa Klingberg lyckas dessutom i sina beskrivningar av miljön och av karaktärer göra allt så levande att jag önskar jag var där. Jag kan bara varmt rekommendera boken till alla som gillar spänning och en god bit historia på köpet. Betyg 5 av 5.«
Bloggen Ylva Kort och Gott

 

Om författaren
Fotograf: Hanna Åhman Ladda ner pressbild
Ewa Klingberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren