Stäpplöperskan

Tillbaka

Stäpplöperskan

Författare: Cecilia Gyllenhammar
Titel: Stäpplöperskan
Genre: Självbiografisk roman
ISBN: 978-91-87319-20-4
Antal sidor: 276
Utgivningsdag: 2013-04-22

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Av författaren till En spricka i kristallen!

Suss har brutit sig loss från sin krävande och destruktiva överklassbakgrund och har skapat sig en egen tillvaro i Röda Bergen i Stockholm. Långt från föräldrahemmet och utanför den övriga familjens gemenskap. En försommar träffar hon Marcus. De ger sig hän, Suss är lycklig och njuter av en egen, växande familj. Men samtidigt kämpar hon med sin längtan efter försoning med sin mor.
Mitt i den olösta konflikten mellan Suss och hennes mamma blir mamman svårt sjuk. Suss står maktlös utanför när pappan och systrarna sluter upp kring den döende huvudpersonen i familjen. Samtidigt försvinner Marcus mer och mer hemifrån och Suss lämnas med barnen. Hennes tillvaro faller samman. Efter att ha varit den som tagit nästan hela ansvaret under barnens uppväxt släpper hon allt och flyr till en paradisö i Grekland där hon äntligen känner att hon hamnat rätt.

Stäpplöperskan är en roman om en passionerad, generös och modig kvinna som är stark nog att inte låta sig förtryckas, ens av dem hon älskar. Cecilia Gyllenhammar skildrar träffsäkert tvåsamhetens lycka och fasor; erotiken, beroendet, förhoppningarna, tilliten, besvikelsern och sveken.

Stäpplöperskan är den fristående uppföljaren till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen.

Sagt om boken:
”Naket och uppslitande i jakten på total ärlighet.”
Metro

Stäpplöperskan är en ärlig och sårig skildring av kampen för att finna ro. Läs den.”
Litteraturmagazinet

”En tryckvåg av vrede och sorg.”
Göteborgs-Posten

”Romanen är i sig en svensk minor classic, på samma sätt som Siri Hustvedts ’Som jag älskade’ är en amerikansk. Cecilia Gyllenhammar framstår därför som en av våra mer betydande nutida författare.”
Per Planhammar

Om författaren
Cecilia Gyllenhammar

Läs mer om författaren

Böcker av författaren