Spöa döden

Tillbaka

Spöa döden

Författare: Josh Bazell
Titel: Spöa döden
Översättare: Ylva Stålmarck
Genre: Roman
ISBN: 91-975888-0-6
Antal sidor: 443
Utgivningsdag: 2006-04-01

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Spöa döden är kanon. Josh Bazell blåste mig av stolen med sin berättelse, skoningslös som en pistolkula.”
Michael Connelly

Peter Brown är en ung, snygg, framgångsrik läkare på ett av Manhattans sjukhus. Där vet ingen om att han en gång, av väldigt speciella skäl, varit hitman åt maffian men tjallat och slussats ut med ny identitet via ett vittnesprogram.
En dag ligger Eddy Squillante i sängen framför honom. Eddy är dödssjuk, men känner igen Peter från förr.
Denne får ett ultimatum: antingen räddar du mitt liv, eller så skickar jag mina kompisar efter dig. För Peter gäller nu bara att – Spöa döden.
Spöa döden är Josh Bazells debutroman, och om den varit en film hade handlingen varit en korsning mellan Grey’s Anatomy och Sopranos, och regissören hade hetat Quentin Tarantino.

Sagt om boken:
”Helt galen…otroligt underhållande.”
New York Times

”Sedan visade sig Bazell ha ett jädra driv i sitt skrivande… så det var väldigt svårt att sluta läsa… Den är himla spännande förstås, man engagerar sig och det är snyggt förpackat.”
Bokhora.se

”Den här blandningen av Sopranosdramaturgi, svart humor och spänning är oemotståndlig. Jag är övertygad om att fler kommer att tycka som jag.”
Gefle Dagblad

”Det vänder sig minst sagt i magen när man läser Bazells hårdkokta drama. Pulsen rusar ikapp med det ständiga jaktmomentet och detaljrikedomen i den fysiska nedbrytningen/sönderdelningen är – mördande.”
Smålandsposten

Om författaren
Böcker av författaren