Spionen på FRA

Tillbaka

Spionen på FRA

Författare: Anders Jallai
Titel: Spionen på FRA
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86675-19-6
Antal sidor: 496
Utgivningsdag:

Ladda ner omslag

Titeln är avslutad hos förlaget.

”En alldeles utmärkt spionbok, oerhört drivet språk och i samma anda som Guillou – fast bättre”
Steffo Törnquis TV4 Nyhetsmorgon

”Jag hoppar av. Du och SSI är ansvariga! Jag vet det”, säger Anton Modin, dykare och före detta flygofficer, till chefen för Sektionen för särskild inhämtning och slänger sin skriftliga uppsägning på bordet. Han har just mist sin hustru och sina två barn vid Estonias förlisning och han ger militära SSI skulden för katastrofen.

Fjorton år senare får Anton Modin ledtrådar till en väl bevarad hemlighet. Den svenska marinen har på 80-talet sänkt en sovjetisk ubåt i Stockholms skärgård. Han bestämmer sig för att söka reda på den. I och med det riskerar han inte bara rikets säkerhet utan blir också lovligt byte för svensk, rysk och amerikansk säkerhetstjänst.

Anton Modin lierar sig med säkerhetspolisens hemligaste enhet och ett gerillakrig bryter ut mellan Säpo och militärens SSI mitt i den idylliska norra Stockholms skärgård under jakten på den sovjetiska miniubåten. Anton Modin söker sanning och upprättelse men också hämnd för den familj han så tragiskt förlorade.

Sagt om boken:
”Andlöst spännande.”
Gefle Dagblad

”En djupt initierad och stundom sensationell skildring av underrättelseväsendet”
Svenska Dagbladet

“Den här boken är inte bara trovärdig – den är sannolik”
Olof Frånstedt, chef Säpo kontraspionage1967-78

”Det är en riktigt välskriven och spännande bok. Tempot är rappt och man kommer snabbt in i en handling som är spännande och intressant.”
Dagbladet

”Kort sagt är Spionen på FRA intressantare än Guillous romaner och nästan lika välskriven. Inte illa för en debutant, för att uttrycka det milt.”
Norrbottens-Kuriren

Om författaren
Anders Jallai

Läs mer om författaren

Böcker av författaren