Spelets konst

Tillbaka

Spelets konst

Författare: Chad Harbach
Titel: Spelets konst
Översättare: Ylva Mörk
ISBN: 978-91-87319-77-8
Antal sidor: 496
Utgivningsdag: 2013-11-18

Ladda ner omslag

Utsedd till årets bästa bok av Amazon!

Den unge basebolltalangen Henry Skrimshanders väg mot ett liv som proffs ser spikrak ut. Till den dag då han missar ett enkelt kast, ett misstag som kommer att få konsekvenser inte bara för honom själv utan också för personerna i hans närhet.

Efter detta blir livet på Westish College sig inte likt. Henrys vän Mike Schwartz inser att han har styrt Henrys karriär på bekostnad av sin egen. Owen Dunne, Henrys rums- och lagkamrat, fastnar i ett komplicerat förhållande. Skolans rektor Guert Affenlight blir oväntat och hjälplöst förälskad. Och hans dotter Pella återvänder till Westish efter att ha flytt ett havererat äktenskap, fast besluten att börja ett nytt liv.

Spelets konst är en stor och varmhjärtad roman om vänskap och kärlek, strävan och engagemang.

Sagt om boken:
”Ett mästerverk.”
Norran

”En njutning att läsa.”
Helsingborgs Dagblad

”Här utspelas förbjuden kärlek, starka vänskapsband sätts på prov och framtidsdrömmar går i kras. Till slut är jag så engagerad i alla karaktärerna att jag börjar oroa mig för hur det ska gå för skolans lag i slutspelet. Min favorit”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Så här välskrivna och läsinspirerande debutromaner ser man inte ofta.”
Jonathan Franzen

”En av de sällsynta romaner som verkar uppstå ur intet och som sedan bländar, förtrollar och inspirerar dig tills du nästan tappar andan av njutning och belåtenhet.”
James Patterson

”Det är så finurligt berättat. Betyg: 4”
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

Om författaren
Ladda ner pressbild
Böcker av författaren