Sonen

Tillbaka

Sonen

Författare:
Titel: Sonen
Översättare: Per Olaisen
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-112-8
Antal sidor: 539
Utgivningsdag: 2015-07-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Sonny Lofthus är professionell syndabock. Han ­erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser.

Hans liv rasade samman under tonåren när hans far – en av de bästa brottsutredarna någonsin – sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på den värsta sortens människor.

Efter att ha suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år får Sonny höra något som förändrar allt. Han rymmer. Och han har mycket att hämnas.

I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de ­mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.

Sagt om boken
”Sonen är en lyckad nytappning av den arketypiska historien om arvssynden. Ännu en sidvändarbok av deckarkungen Jo Nesbø!”
Amelia Sommar

”Kriminalromanernas Mozart är verkligen i högform här: omsorg om detaljerna, ett språk som sjunger, en fascinerande huvudperson, en gripande kärlekshistoria och scener som liksom glider fram, smidiga som en oljad filmrulle.”
Sydsvenskan

”Nesbø väver en spännande och tät intrig. Som vanligt. ”
Borlänge Tidning

”Har man väl börjat läsa Jo Nesbøs böcker är det svårt att hålla fingrarna i styr när en ny placeras ut i bokhandels-hyllorna. Man vill avboka allt man eventuellt hade planerat för dagen och gå hem och börja läsa genast. … Nesbø kan onekligen konsten att trollbinda.”
Västerviks-Tidningen

”Oavbrutet fängslande, en bladvändare i rasande tempo om ont och gott, rätt och fel.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Jo Nesbø har skrivit en rasande spännande kriminalroman, nästan omöjlig att lägga ifrån sig. ”
Ölandsbladet

”… en riktigt bra deckare.”
Marie-Louise Marcus, Expressen Söndag

”… en lysande berättelse som man gärna sträckläser ända till den våldsamma upplösningen. Nesbø är bra på stämningar och personbeskrivningar. ”
Östgöta Correspondenten

”Norrmannen Jo Nesbø tillhör genrens smartaste utövare. … Nesbø är duktig på det han sysslar med. Man åker med spöktåget genom hans lekland”
Dagens Nyheter

Om författaren

Böcker av författaren