Sommarsquash tokolosh!

Tillbaka

Sommarsquash tokolosh!

Författare: Rachel Zadok
Titel: Sommarsquash tokolosh!
Översättare: Karin Andræ
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-88-8
Antal sidor: 300
Utgivningsdag: 2008-08-13

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Faith lever nära Bella som fyller dottern med magiska och skrämmande berättelser om älvor och andeväsen som bor runt gården. Mest rädd är hon för tokoloshen, en ande som håller sig dold i källaren. Men hon har också annat att oroa sig för – när hennes älskade pappa en dag lämnar familjen faller mamman gradvis ner i depression och galenskap.
Det blir den svarta tjänsteflickan Nomsa som står för värmen och tryggheten i Faiths tillvaro, och när hon plötsligt en natt försvinner leder det till en brytning mellan mor och dotter.

Femton år senare lever Faith i Johannesburg. Hon har inte talat med sin mamma på tio år när hon nås av meddelandet att hennes mamma avlidit på mentalsjukhuset hon varit inlagd på. Faith återvänder hem och tvingas konfrontera händelserna från barndomen. En dag inser hon med chockartad kraft vad som hände den där natten för femton år sedan.

”Sommarsquash tokolosh!” är våldsamt vacker och helt fantastisk. En stark debut, bokens första halva lämnar mig närmast andlös. Zadok är en stilsäker prosaist, och särskilt imponerad är jag av hennes pricksäkra miljöbeskrivningar”
Helsingborgs Dagblad

Om författaren
Böcker av författaren