Sökarnas tid

Tillbaka

Sökarnas tid

Författare: Liam Norberg
Titel: Sökarnas tid
ISBN: 978-91-7579-007-7
Antal sidor: 265
Utgivningsdag: 2014-03-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Det är november 1999 när Liam Norberg släpps fri efter de dubbla fängelsestraff som tagit sex år att avtjäna, för bland annat den uppmärksammade 930-miljonerskuppen mot Gotabanken. De förlorade åren får han aldrig tillbaka och av pengarna ”i madrassen” återstår snart bara småpengar.
Det största utav allt har han trots allt återvunnit – sin frihet. Men livet som frigiven är skört och fyllt av minnen från den kriminella karriären. Vänner från förr kommer med nya spännande förslag som lovar ekonomiskt oberoende för all framtid.

Vi får följa en sökares väg in i en tid där 90-tal övergår i 00-tal: en nollpunkt och ett vägskäl där valet står mellan snabba kliv tillbaka in i gamla mönster och prövande steg mot ett annat liv. Hur det är att leva som en av Sveriges mest ökända brottslingar och filmskådespelare; att vara fri och frälst, och handskas med sanning och lögn? Under de 13 år som gått sedan frigivningen i november 1999 har Liam Norberg varit med om en resa som tagit honom från mångmiljonär till dubbelnolla och tillbaka igen.

Sökarnas tid är den andra delen i Liam Norbergs Sanningstrilogi som började med Insidan (2009).

Sagt om boken:
”Döm om min förvåning när Liam rullar upp en bok som är både intressantare och – åtminstone bitvis – mer litterärt högtstående än kioskvältare som Snabba Cash och Svensk Maffia.” Hans Wiklund, Nyheterna 24

”Brottsromantiken må flöda på sina håll på de 370 sidorna, men är tunn som huden i armvecket när ångesten, upptäckten kryper allt närmare och insikten gör Insidan till en spännande, säregen och uppriktig berättelse.” Gefle Dagblad

Om författaren
Fotograf: Eva Lindblad Ladda ner pressbild
Böcker av författaren