Södermalmsmorden

Tillbaka

Södermalmsmorden

Författare: Lars Bill Lundholm
Titel: Södermalmsmorden
Genre: Deckare
ISBN: 9789197588867
Antal sidor:
Utgivningsdag: 2007-10-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Av författaren till succédeckarna Östermalmsmorden och Kungsholmsmorden!

En okänd man hittas mördad på Långholmen. Han har inga identitetshandlingar och vattnet har gjort honom groteskt uppsvullen och oigenkännlig. Han står rakt upp i Pålsundskanalen och kring benen har han en kätting fjättrad. Vem är denne man som har blivit så brutalt mördad? Och varför har man valt att sänka honom i en av Södermalms mest välbesökta kanaler?

Axel Hake är kommissarien som ska lösa mordgåtan. Men det enda som kan leda honom och hans kollegor på rätt spår är den ovanliga tatueringen som den mystiske mannen har på sin vänsterarm. Jakten efter mördaren tar Hake runt Södermalm och han tvingas stifta bekantskap med uteliggare, fallna kvinnor och andra figurer på samhällets botten. Tills slut står Hake öga mot öga med mördaren…

Södermalmsmorden är den andra fristående delen, efter Östermalmsmorden, i Lars Bill Lundholms uppskattade och kritikerrosade deckarserie om kommissarie Hake, som hyllats för sina vackra Stockholmsskildringar och spännande intriger.

”Lars Bill Lundholm är en driven författare. Han skriver dialoger som känns äkta och trovärdiga och hans miljöskildringar är träffsäkra och igenkännbara.”
Nya Wermlands-Tidningen

Södermalmsmorden har en spännande noir-ton som gör den både tidlös och i högsta grad läsvärd.”
Skånska Dagbladet

”Miljöskildringen i boken är suverän och man kan tala om en ny Stieg Trenter, en deckarförfattare med en sublim känsla för Stockholm. Rappt skriven och mycket underhållande.”
Gefle Dagblad

Om författaren
Fotograf: Ten Hooper
Lars Bill Lundholm

Läs mer om författaren

Böcker av författaren