Smultron, bröllop och döden

Tillbaka

Smultron, bröllop och döden

Författare: Kristina Appelqvist
Titel: Smultron, bröllop och döden
Genre: Spänning
ISBN: 9789175792156
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2017-01-18

Ladda ner omslag

Två entusiastiska studenter vid Västgöta universitet tar initiativet till en amatörteatergrupp och annonserar efter skådespelare för att sätta upp Romeo och Julia.

I samma veva hittas Roy Pedersen, en av Europas främsta experter på Shakespeare, brutalt dödad. Han har varit spårlöst försvunnen i åtta månader och först nu kan polisen börja söka efter hans mördare.

När litteraturforskaren Helena Waller förstår att Pedersen var ett okänt originalmanuskript av just Romeo och Julia på spåren ger hon sig iväg till Verona för att försöka hitta det på egen hand.

Morddramat tycks ha märkliga likheter med den gamla kärlekssagan, fylld av både passion och ond bråd död.

Smultron, bröllop och döden är den tredje delen i en serie med litteraturforskaren och talskrivaren Helena Waller i huvudrollen.

Sagt om boken
”Agatha Christie ler säkert i sin himmel, här har hon fått en värdig efterträdare på pusseldeckartronen.”
Tara

”Fiffig pusseldeckare med roliga ingredienser, kriminalroman överraskande likgömmor och intelligenta resonemang om klass och familj.”
Dagens Nyheter

”Miljöerna är utmärkta för en deckare av detta slag; småstaden är en perfekt scen och det märks att Appelqvist kan sin akademiska värld. Även när utredningen tar oss till Verona kan vi känna dofter och intryck genom Waller och hennes sällskap.”
Göteborgs-Posten