Slagskämpen

Tillbaka

Slagskämpen

Författare: Mikey Walsh
Titel: Slagskämpen
Översättare: Jimmy Hofsö
Genre: Autofiktiv roman
ISBN: 978-91-86675-86-8
Antal sidor: 336
Utgivningsdag: 2012-07-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En dramatisk och rörande skildring av romerna och deras liv.

Redan innan Mikey Walsh kom till världen var hans pappa fast bestämd att sonen han väntade på skulle bli boxare. Talang och prestigefyllda titlar fanns i släkten och för
Mikeys far var sonens framtid redan utstakad och en framgångsrik boxare var det enda tänkbara. Mikey ville annat. Gång på gång gör han sin far besviken och snart övergår de fostrande slagen i strukturerad misshandel vars enda syfte är att ge utlopp för faderns egna aggressioner.

Som tonåring insåg Mikey att han var homosexuell – något otänkbart för en zigenarpojke – och som femtonåring tvingades han välja mellan sin familj och den främmande världen utanför.

Slagskämpen är berättelsen om Mikey Walshs uppväxt i 80-talets England, men det är ett England och ett 80-tal som mycket få personer känner igen. Det är också en varm och innerlig skildring av romerna och deras liv, samtidigt som det är en gripande berättelse om en svår och dramatisk uppväxt.

Sagt om boken:
”Jag önskar att jag inte hade läst Slagskämpen. För då skulle jag fortfarande ha den framför mig. Lyckliga alla som får läsa den.”
Mark Levengood

”En uppenbarelse! Rörande, skrämmande, rolig, briljant. Jag kommer aldrig att glömma den.”
Stephen Fry

Om författaren
Mikey Walsh

Böcker av författaren