Skynda, kom och se

Tillbaka

Skynda, kom och se

Författare: Lotta Lundberg
Titel: Skynda, kom och se
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-00-0
Antal sidor: 397
Utgivningsdag: 2007-01-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Från förnedringen på nöjesfältet i New York till det blomstrande Europa, flyr dvärgarna Glauer och Ka 1932. I Berlin hoppas de kunna skapa sig ett värdigare liv och starta en seriös teatergrupp istället för exploateringen och vanäran de tidigare utsatts för. I jakten på skådespelare till truppen, stöter de på Nelly, den ensamma flickan med en kniv i ryggen, och Verner, världens minsta man. Men det är osäkra tider i Tyskland, Hitler har tagit makten och eutanasiprogrammen börjar ta form. Rädslan driver det trasiga sällskapet vidare till Sverige och nöjesparken med det vackra namnet Gröna Lund. En park med ett så vackert namn kan väl inte vara annat än en fristad…

”Den här boken har allt! Den är oemotståndligt berättad, har ett vackert, levande språk, samtidigt som den också säger något om oss själva och vår samtid.”
Camilla Läckberg

Skynda, kom och se skildrar på ett alldeles nytt sätt trettiotalets grymma idéer och det utnyttjande de avvikande utsattes för. Det är en ovanlig roman om utanförskap, skam och drömmar, men framför allt om värdighet.

”Miljöskildringarna och gestaltningen av tidsandan imponerar.”
Svenska Dagbladet

Skynda, kom och se borde innebära ett rejält genombrott i Lotta Lundbergs författarskap.”
Göteborgs-Posten

”Här är inte plats att referera denna 400-sidiga romans alla spännande turer som så småningom avslutas i Stockholm, jag får nöja mig med att applådera genomförandet av den. Respekt!”
Expressen

Om författaren
Lotta Lundberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren