Skuggorna vänder tillbaka

Tillbaka

Skuggorna vänder tillbaka

Författare: Olivier Truc
Titel: Skuggorna vänder tillbaka
Översättare: Maria Björkman
Genre: Kriminalroman
ISBN: 9789175792019
Antal sidor: 447
Utgivningsdag: 2016-11-23

Ladda ner omslag

Det är vår i norr och ljust dygnet runt. Klemet Nango har återigen blivit en människa med en skugga.

I Hammerfest vid Barents hav jobbar man för att bli det arktiska svaret på Dubai. Men de samiska renägarna och deras traditionella livsstil står i vägen.

Vid Vargsundet sker plötsligt ett antal tragedier efter varandra. En renflocks simtur över sundet kostar en renuppfödare livet. Kort därefter hittas en politiker död i närheten av en helig klippa. Fler misstänkta dödsfall följer och konflikterna mellan renägarna och stadens övriga befolkning eskalerar.

Klemet Nango och Nina Hansen från Renpolisen ansvarar för utredningen. Långsamt växer en mörk historia om ära och hämnd fram.

Skuggorna vänder tillbaka är en originell och iskall kriminalroman. Det är en fristående fortsättning på prisbelönta Fyrtio dagar utan skugga.

Sagt om boken:
”Iskall hämnd i ett iskallt klimat – och massor av spänning serveras!”
Tidningen Kulturvinden 

”Olivier Truc tar oss än en gång med till de nordligaste delarna av Skandinavien och det är spännande och även en smula exotiskt att läsa om samerna och deras kultur. Lärorikt också, för trots att vi delvis lever i samma land finns det nog ganska stora luckor i kunskapen om Nordens urbefolkning hos många. Miljöerna är intressanta och fint tecknade, stundtals känner man sig förflyttad till Nordnorge och kan nästan se naturen framför sig.”
Johannas deckarhörna 

”Stockholmsbaserade fransmannen Truc får till bra och spännande action.”
Gefle Dagblad

”Det är en spännande historia placerad i en miljö som många av oss inte känner till … Olivier Truc ger en trovärdig bild av renägarnas vardag och hur deras förhållande till naturen präglar deras liv. ”
Ölandsbladet

”Oliver Truc skriver bra och fångar miljöerna fint.”
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

”En iskall och exceptionellt välberättad thriller, märkligt nog levererad av en fransos. Men Olivier Truc är sedan länge Le Mondes korrespondent här i norr och har bra koll på det nordiska, mordiska lynnet. Läs den! Betyg: 4 av 5” Femina

”En originell och iskall fristående fortsättning på prisbelönta Fyrtio dagar utan skugga. ”
Books & Dreams

”Det är kunnigt och intressant om samerna, men också om oljeindustrin. ”
Damernas Värld

”Likt en manlig, ganska grabbig Åsa larsson, som beskriver fjällen, naturen och vidderna så de nästan går att ta på … historien berör och engagerar.”
Tara

”En spännande deckarhistoria med berättelsepersoner som är mer komplexa än vad de först verkar vara, och en inlevelsefull beskrivning av den storslagna naturen i Sapmi.”
BTJ-häftet nr 8, 2016

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson Ladda ner pressbild
Böcker av författaren