Skräck & avsky i Las vegas

Tillbaka

Skräck & avsky i Las vegas

Författare: Hunter S Thompson
Titel: Skräck & avsky i Las vegas
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-31-6
Antal sidor: 240
Utgivningsdag: 2010-04-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Utan tvekan den bästa bok som skrivits om drogeran.”
The New York Times

Vi befann oss någonstans i närheten av Barstow just där öknen tog sin början när drogerna började ta. Jag minns att jag sa något i stil med ”Jag känner mej lite yr i huvet; kanske bäst att du kör…” Och plötsligt hördes ett dån omkring oss och himlen var full av vad som såg ut som jättestora fladdermöss som tjutande kom störtdykande ner mot oss och fladdrade runt omkring bilen, som gick i sådär hundrasextio med suffletten nere på väg mot Las Vegas.

Skribenten Raoul Duke och hans 150-kilosadvokat Dr. Gonzo anländer till Las Vegas med en arsenal av droger. Deras uppdrag: bevaka ett motorcykelrace i öknen. Artikeln blir aldrig skriven men på eget initiativ växer uppdraget till en påtänd jakt på hjärtat av The American Dream. Resan som följer blir en neurotisk mardröm och en gravskrift över 60-tales drogkultur.

Skräck och avsky i Las Vegas är en svidande och epokgörande bok. Hunter S. Thompsons paranoida, livsfarliga och dråpliga möten med Las Vegas och dess människor är fulla av mörk humor. Detta är en sann amerikansk kultklassiker som även filmatiserats med Johnny Depp och Benicio Del Toro i huvudrollerna.

Om författaren
Hunter S Thompson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren