Skärgårdsdoktorn

Tillbaka

Skärgårdsdoktorn

Författare: Lars Bill Lundholm
Titel: Skärgårdsdoktorn
Genre: Roman
ISBN: 91-975888-2-2
Antal sidor: 576
Utgivningsdag: 2006-09-13

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Efter en lång period i Afrika med Läkare utan gränser, återvänder läkaren Johan Steen till Sverige med sin dotter Wilma, för att ta över sin svärfars skärgårdsklinik. Johans fru Eva har i sista stund bestämt sig för att stanna i Afrika till svärfadern Axels stora förtret.

Utan Eva tar det tid för både Johan och Wilma att finna sig till rätta i sitt nya liv på Saltö med dess karaktärsstarka invånare. Som tur är får de snabbt nya vänner, som sjuksystern Berit Rapp och hennes bror Sören. Men många har också fördomar om familjen och deras sätt att sköta saker och ting.

I de två böckerna Den första sommaren och Kräftor och kvällsdopp får vi lära känna och fördjupa vår bekantskap med Johan, Wilma och de andra karaktärerna på Saltö. Serien om Skärgårdsdoktorn med Samuel Fröler i huvudrollen blev snabbt en mycket populär och folkkär tv-serie och är en av Sveriges Televisions största succéer någonsin. I pocketutgåvan av Skärgårdsdoktorn får vi äntligen möte Johan, Wilma och de andra på Saltö igen!

Om författaren
Fotograf: Ten Hooper
Lars Bill Lundholm

Läs mer om författaren

Böcker av författaren