Skamfläck

Tillbaka

Skamfläck

Författare: Caroline Engvall
Titel: Skamfläck
Genre: Dokumentär roman
ISBN: 978-91-86675-73-8
Antal sidor: 240
Utgivningsdag: 2012-02-22

Ladda ner omslag

Ny bok av författarinnan bakom 14 år till salu!

Sandra är tjejen som har växt upp på en av Sveriges finaste gator just bredvid Strandvägen i Stockholm. Perfekt yta. Ingen kunde ana att hon lät äldre män våldta henne medan hon låtsades sova över hos sin kompis.
När Nadja var 15 år spreds bilder på henne i skolan. Kroppen tappade betydelse. Hon kunde lika gärna använda den till det enda hon var riktigt bra på sex.
Jocke är 17-åringen som låter sig utnyttjas av våldsamma sexköpare. För pengarna försörjer han sig själv och sin pappa.

Sandra, Nadja och Jocke är en bild av ett nytt Sverige, något vi gärna vill blunda för. Alla var barn när de började sälja och ha sex för att försöka låta ångesten i själen pysa ut.
Tyvärr finns Sandra, Nadja och Jocke på riktigt. Berättelser som deras finns överallt runt omkring oss. I alla svenska städer och byar. I alla samhällsklasser. Med hjälp av ord, våld och hot står våra barn ut med allt sexköparna gör med dem samtidigt som de kämpar för att bevara sin största hemlighet.

Skamfläck är en skakande historia, skickligt sammanflätad av Caroline Engvall, författarinnan bakom försäljningssuccén 14 år till salu.

Sagt om boken:
”En viktig bok som kommer att göra skillnad.”
Åsa Landberg, psykolog Rädda barnen

”Läste färdigt Skamfläck av Caroline Engvall igår, en uppföljare till 14 år till salu. Det är riktigt vidrigt att ta till sig ungdomarnas berättelser, jag har inte sovit särskilt bra. Det blev så uppenbart att det finns mycket elakt, sunkigt och trist som förstör för många, utöver de direkta övergreppen. Men det känns desto viktigare att gå till jobbet.”
Beatrice Ask, justitieminister

”Läs den!”
Camilla Läckberg, deckarförfattare

”Boken har fått mig att tänka.”
Maria Ernestam, författare

”Gripande, sorglig och riktigt skakande! Det här är en viktig bok som jag tycker alla borde läsa.”
Charlotte Perrelli, artist

Om författaren
Caroline Engvall

Läs mer om författaren

Böcker av författaren