Sjuka själar

Tillbaka

Sjuka själar

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Sjuka själar
Genre: Skräckroman
ISBN: 9789175792002
Antal sidor: 380
Utgivningsdag: 2016-11-23

Ladda ner omslag

Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.

Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?

Sagt om boken:
”Kristina Ohlsson lyckas verkligen locka fram kalla kårar med sin första skräckroman.”
Gunilla Sandell, Allers

”Det handlar om skuld, vanmakt och om att inte kunna lita på någon, inte ens sig själv. Väl tecknade karaktärer lotsas in i sina mörkaste vrår, där andra krafter tar över.”
Boklådan 

”Fantastiskt bra. Kristina Ohlsson är en mästare på att skriva böcker, så är det bara, och gillar du att läsa bra böcker är det bara att börja läsa. Jag föreslår att du gör det på dagtid, i dagsljus och med många goda vänner omkring dig. ” Norran

”Olidlig spänning och ett lätt och snabbt språk … Kristina Ohlsson har en förmåga att hålla fast och trollbinda läsaren. ”
Hallå Vellinge

”Ohlsson skriver lika säkert som vanligt och det dröjer inte länge förrän man bara vill läsa och läsa mer hela tiden.” Mariestads-Tidningen

”Den är väldigt suggestiv … vill man bli skräckslagen så ska man läsa Sjuka själar.”
Malou von Sivers, TV4 Malou Efter tio

”Ohlsson gör det här riktigt bra.”
Västerviks-Tidningen

”Kristina Ohlsson är skicklig, och åtskilliga gånger reser sig nackhåren på mig … hon har fått med en imponerande provkarta på olika urscener. Det är gruvligt roligt för oss som älskar skräcklitteratur, och riktig ”horror” – här är det oroande och spöklikt, men aldrig zombieslabbigt. ”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”I Kristina Ohlssons säkra händer blir det en riktigt ruskig och mycket bra spänningsroman med en infernalisk twist på slutet. Kristina Ohlsson är helt klart en av Sveriges bästa i spänningsgenren.”
Gefle Dagblad

”Det blir en tät, rapp och spännande skräckthriller berättad med deckarteknik. Läsaren rycks ohjälpligt med, och sorterar pusselbitar lika hektiskt som huvudpersonerna.”
BTJ-häftet nr 6, 2016

”Det är riktigt skrämmande och riktigt bra. ”
Ölandsbladet

”Skräckstämningen byggs mest effektivt när det handlar om Anna, som känner att något är fel i huset de bor i och som börjar tvivla på vad som är verkligt och inte … Ohlsson skänker också en tanke åt medfödd ondska och om alla liv ses som lika mycket värda. ”
Kristianstadbladet

”Varför minns han inget? Varför klarade sig just han? Vi läser allt hetsigare för att få svar på alla frågor och där, just när vi svettas som mest, smyger obehaget längs ryggraden som en isande kall hand … Det är något med paret som bosatt sig i den gamla prästgården … Det är definitivt något med de brinnande träden och det är definitivt – äntligen! – skräck. Ruggigt skicklig, dessutom.”
Jenny Lindh, M-Magasin

Berättandet är effektivt och det märks att Kristina Ohlsson kan det här med att skapa spänning … lyckas bra med att skapa skräckstämning utan att blanda in några övernaturliga varelser. Den mänskliga ondskan räcker långt i det avseendet.”
Skånska Dagbladet

”Ohlssons skräckhistoria är av klassisk typ med inslag som lämnar öppet för olika tolkningar; vi kan inte riktigt lita på någon. Det är en skickligt uppbyggt bladvändare där man kan ana vart vi är på väg, men där läsaren ändå överraskas och ingenting är självklart.
Göteborgs-Posten