Sju dagar kvar att leva

Tillbaka

Sju dagar kvar att leva

Författare: Carina Bergfeldt
Titel: Sju dagar kvar att leva
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-7579-145-6
Antal sidor: 240
Utgivningsdag: 2016-01-20

Ladda ner omslag

Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig.

När den prisbelönta reportern och kolumnisten Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I tio år, nio månader och tio dagar har Vaughn Ross väntat på att dö, för att sona de mord han dömdes för 2002.

Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.

Sagt om boken
”Carina Bergfeldt är en av landets mest begåvade journalister … En av årets bästa reportageböcker.”
Östgöta Correspondenten

”Starkt och spännande om dödsstraffet.”
Borås Tidning

”Brutal spänning om brott och dödsstraff. Betyg: 5”
Icakuriren

”Carina Bergfeldts rapport väcker frågor och känslor. Det är en text som tvingar läsaren att tänka, känna och, framför allt, reflektera över brott och straff.”
GP

”Trots att ämnet är liv och död och tand för tand är människorna tillräckligt gråmelerade för att man ska bry sig om dem. Det är en väldigt sorglig bok.”
Dagens Nyheter

”Gripande om livet före slutet.”
Falköpings Tidning

”Det är en oerhört välskriven, stark och modig berättelse, som berör och engagerar. Carina Bergfeldt är en lysande berättare, och den resa hon gjort är beundransvärd. Jag imponeras av hennes stilsäkerhet, passion för människoöden och vilja att låta flera röster komma till tals i en fråga som ofta väcker starka känslor. Boken är skickligt disponerad, rik på fakta men spännande som en deckare. Jag rekommenderar alla att läsa den.”
LitteraturMagazinet

Om författaren
Fotograf: Andreas Bardell Ladda ner pressbild
Carina Bergfeldt

Läs mer om författaren

Böcker av författaren