Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien

Tillbaka

Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien

Författare:
Titel: Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien
Översättare: Rebecca Alsberg
ISBN: 978-91-7579-028-2
Antal sidor: 225
Utgivningsdag: 2014-06-16

Ladda ner omslag

Flytta till stan! Bli inte kär! Undvik idealister!

En pojke föds på landsbygden i ett land som kan vara Pakistan. Att stanna i byn skulle innebära ett hårt, fattigt liv och mest troligt ett för tidigt slut. Men vår huvudperson har ett annat öde framför sig. Berättaren driver honom framåt: Att bli snuskigt rik är möjligt, men kräver uppoffringar. Pojken gör allting rätt. Han flyttar till stan, utbildar sig, arbetar hårt och bygger upp ett affärsimperium genom att hörsamma berättarens råd: ”undvik idealister”, ”var beredd att ta till våld” och, viktigast av allt, ”bli inte kär”. För det här är också en historia om kärlek, om en pojke och en flicka som livet igenom har en stark längtan till varandra och vars vägar korsas gång
på gång.

Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien beskriver i tolv kapitel hur du tar dig från extrem fattigdom till snuskig rikedom.

Sagt om boken:
”Det är självlysande, mörkt och bisarrt (…) en ögonöppnare med originellt psykologiskt spänningsvärde (…) Att formulera ett anonymiserat (fiende-)lands moderna berättelse med hjälp av den amerikanska modellens käraste genre, självhjälpsboken, är ett genidrag av Hamid.”
Dagens Nyheter

”Lika bra att säga det på en gång. Mohsin Hamids Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien är en av årets snyggast skruvade romaner. En pärla (…) helt lysande komik som fängslar och griper tag och samtidigt blottar den inne­boende tragiken (…) rörande intelligent och alldeles briljant underhållning. Rekommenderas inte. Måste läsas.”
Gefle Dagblad

Om författaren

Böcker av författaren