Rosengädda nästa!

Tillbaka

Rosengädda nästa!

Författare: Emma Hamberg
Titel: Rosengädda nästa!
Genre: Underhållningsroman
ISBN: 978-91-87319-28-0
Antal sidor: 349
Utgivningsdag: 2013-05-29

Ladda ner omslag

Rosengädda nästa! är en berättelse om vänskap över alla gränser, om kärlek, mat och om hur någons värsta mardröm faktiskt kan vara den perfekta lösningen för någon annan. Det är den första delen i en serie om Rosengädda och människorna som bor där.

Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Sagt om boken:
Rosengädda nästa! är en fantastisk roman. Jag gillar att boken har en humoristisk ton och att den är lite galen.”
Jennifers hörna

”Jag är helt kär i den här boken.”
Vår bokvärld

Emma Hambergs Rosengädda nästa! är en underbar må-bra-saga om ett antal udda individer som hittar hem.” Allers

Rosengädda nästa! är underhållningslitteratur som inte nöjer sig med att bara roa, den går också in i djupet hos sina karaktärer och serverar dialoger som är kryddade med lika delar humor och smartness.”
ELLE

”Den är sådär mysig att ta med sig i hängmattan eller upp ihopkrupen i soffan och det är en bok som man njuter av.” Lingonhjärta